Julbordet står klart att intagas. Men först ett glas väldoftande glögg. Foto Magnus Carlsson.
Mandelmusselbak, en klassiker jag inte vill vara utan på jul!
Vad vore en jul utan god klassisk julmat. Jag tänker på alla de där favoriterna som du säkert har samlat på dig. Ätit som barn och kanske nya favoriter som du vill plocka in för att uppdatera julbordet.
För Göteborgs Posten/Två Dagar gjorde jag och min kollega Lisa Lemke ett sju dundrandes julfest på hennes gård utanför Falkenberg. Fotografen Magnus Carlsson plåtade på sitt underbara sätt. Och mina barn fick vara med tillsammans med Lisas hund Stilton. Barnen mumsade på julmackor med skinka och Stilton njöt av julstämningen som infann sig.
Siri och Nora mumsar på skinkmackor i väntan på julbordet.
Jag lagade mormors sillsallad jämte kusin Harlads revbensspjäll. Lisa satsade på knubbiga älgköttbullar och mammas sill. Och mycket mer! Om du blir sugen och vill läsa mer, hittar du till recepeten här.
Så till alla en riktigt god jul!
Hälsningar
Maria
Sherrysill med tomat och rödlök gör mig glad! Foto Magnus Carlsson.
Mormor Gudruns krämiga sillsallad. Foto Magnus Carlsson.
Gravad lax med örtagårdssås. Foto Magnus Carlsson.
Kusin Haralds mustiga revbensspjäll. Foto Magnus Carlsson.
Glacerad kålrot med grönkål och sultanrussin. Foto Magnus Carlsson.
Mandelmusslor med rårörda bär och vispgrädde. Foto Magnus Carlsson.
Julmys vid brasan med Ola vid pianot. Foto Magnus Carlsson.
2 kommentarer
Underbara bilder och underbara recept från underbar matkonstnärinna! Underbar jul tillönskas er alla!!
Jaaa, en underbar jul är precis vad som önskas nu!